Viacom International Media Networks (MTV, Nickelodeon, Nick jr., Comedy Central, Spike)

Engagement Manager Spike - Amsterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 09-11-2018 Functiecategorie Marketing
Standplaats Amsterdam Niveau -
Opleidingsniveau HBO Dienstverband -
Uren 40 Salaris -
Waarom Viacom International Media Networks Benelux?
Bij Viacom zijn we expert in het vertellen van verhalen. Verhalen die inspireren, je aan het denken zetten en je raken. Als internationaal medianetwerk bereiken we dagelijks zo’n zeven miljoen mensen. Doelgericht, via vijf duidelijk gepositioneerde merken. Peuters en kleuters leren van Nick Jr., kinderen genieten van Nickelodeon en jongeren herkennen zich in de shows van MTV. Spike biedt actiegedreven entertainment op z’n scherpst en met een dosis scherpzinnige humor maakt Comedy Central het leven wat luchtiger. Altijd origineel en spraakmakend. Zo tillen we storytelling met onze shows, events en online content continu naar een hoger level.


Spike = Full Contact TV
Spike, onderdeel van Viacom Benelux, biedt actie gedreven entertainment. Een mix van competatieve en creatieve reality, martial arts, extreme foods, street & true crime, gaming & pranking en films. Van internationale shows zoals Bar Rescue, Ghost Adventures, The Carbonaro Effect en Dallas Cowboys Cheerleaders tot lokale shows zoals The Spike Room, Team Kops en Ink Master: Meesters van de Lage Landen. Met Spike presents brengt Spike daarnaast de vechtsport dichterbij het publiek met het toonaangevende Bellator MMA, waarin 's werelds beste vechters het tegen elkaar opnemen in de ring, World Fighting League waar Nederlands vechtsporttalent een podium krijgt en documentaires over de beste Nederlandse vechters. Spike is in heel Nederland 24/7 te zien in het basispakket van alle grote operators.


Voor het team Comedy & Entertainment Benelux in Amsterdam zijn we op zoek naar een fulltime Engagement Manager voor het merk Spike 


De Engagement Manager is onderdeel van het Comedy & Entertainment brand team en heeft de focus op het merk Spike. Hij/zij werkt nauw samen met het marketing team, de PR manager en programmers van de zender om het merk in de best mogelijke manier online neerzetten. Als Engagement Manager ben je verantwoordelijk voor het definieren van de engagement strategie voor Spike in de Benelux om vooraf gestelde KPI’s te ondersteunen en realiseren. De Engagement Manager vertegenwoordigt het merk op alle digitale platformen en ondersteunt met zijn/haar strategie het merk, de internationale shows en lokale shows met als doel awareness te realiseren en engagement te bereiken en zodanig groei te realiseren.


Wat ga je doen?
De Engagement Manager
• Bepaalt, aan de hand van de business doelstellingen, de strategie voor de digitale platformen van Spike;
• Is verantwoordelijk voor de tactische uitvoering, analyse en optimalisatie van deze strategie;
• Weet het DNA van het Spike merk te vertallen in een effectieve digitale strategie. Terug te zien in de groei van awareness en engagement voor het merk.
• Schrijft duidelijke briefings om succesvolle digitale en social assets te creëren zowel richting freelancers als richting TV producenten ter ondersteuning van lokale producties.
• Vertaalt de strategie door in een duidelijke publishing en content kalender voor alle kanalen en ondersteunt dit met online marketing inzichten.
• Realiserert brand- en fan engagement binnen de Spike doelgroepen (middels Paid, Owned en Earned kanalen).
• Werkt cross-disciplinair en overlegt met peers uit de organisatie om synergie te bereiken tussen alle activiteiten voor het merk in de markt.
• Ziet kansen om brand awareness en brand love te vergroten en vertaalt dit door naar een tactisch plan.
• Gebruikt publishing & monitoring tools om de on-going activiteiten en campagnes te meten en bij te sturen wanneer nodig.


Wat breng je mee?
• Je hebt minimaal een bachelor in media, digital, communicatie of andere relevante studie.
• Je hebt minstens 3 jaar relevante werkervaring in digitale media.
• Je hebt aantoonbaar affiniteit met entertainment, het merk Spike en de shows van Spike in het bijzonder.
• Je bent commercieel ingesteld, KPI-gedreven en communicatief.
• Je bent een ‘digital native’ met een creatieve mindset.
• Je bent een strategisch denker, met een tactische houding.
• Je bent flexibel, zelfstartend, oplossingsgericht en hebt een positieve houding.
• Je bent een uitstekende projectmanager.
• Je hebt een vlotte pen en een sterk gevoel voor taal en beeld.
• Nederlands is je moedertaal en je bent tevens vloeiend in Engels.


Sounds just like YOU? Solliciteer via onze website (of stuur je CV en motivatie naar careers.amsterdam@vimn.com)

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Marketing
Branch(es) Amusement
Provincie(s) Nederland
Trefwoorden Digital Marketing, Social Media Manager, Engagement Manager

Contactgegevens

Contactpersoon Marieke van der Veer

Vestigingsplaats

Solliciteer